LOUVRE MUSEUM PARIS

Tactile Studio developed a complete tactile circuit including orientation plans for the recently renovated and fully renewed Pavillon d’Horloge at the Louvre. 13 tactile stations offer detailed explanations to the various construction phases and modifications of the Louvre through time.

Delivery date : 2016
Client : Louvre museum
Partner : Wam

Musée du louvre, accessibilité, architecture
Musée du louvre, accessibilité, architecture
Musée du louvre, accessibilité, architecture

For this exhibition, we have collaborated on two tactile maps. Placed at the centre of the exhibition, you can touch the colored maps and browse them with your fingers. They illustrate two architecture plans of famous site : the pioneer Hogeywek Dementia Village and the Normansfield Hampton Wick Hospital, both pioneering places to improve the life of disabled people.

Musée du louvre, accessibilité, architecture

Thank you to

The Victoria and Albert Museum and the History pf Places Project for their trust and especially:

Esther Fox, History of Places

Whitney Kerr-Lewis, Curator at the V&A

Charlotte Kingston: Designer

As the exhibition is the first of its kind at V&A, we are hopeful that it will pave the way to many others within the museum and for other museums of all sizes. Thank you to The Victoria and Albert Museum and the History pf Places Project for their trust and especially: Esther Fox, History of Places Whitney Kerr-Lewis, Curator at the V&A Charlotte Kingston: Designer